Kustderby onbeslist

VERSLAG PETTEN 014 - Duinrand S 014 Uitslag: 2-2

De wedstrijd van afgelopen zaterdag 12 Oktober werd afgelast van wegen de hoeveelheid neerslag die gevallen was . Of we de wedstrijd eerder wilde inhalen i.p.v. pas op Zaterdag 14 December . Op een doordeweekse avond , Woensdag 16 Oktober om 19.00 uur . Een “ echte” avond wedstrijd voor de boys dus . Het weer was nagenoeg hetzelfde als afgelopen Zaterdag. Alleen werd deze wedstrijd nu op het verlichte trainingsveld afgewerkt . Wederom was het weer niet best , fikse regenbuien daalde op de spelers af , maar er kon gevoetbald worden . Het grote aanwezige toegestroomde publiek was er ook klaar voor . Wat een mensen zeg !. Geweldig om te zien . De goed leidende scheidsrechter was er klaar voor , bedankt Figo ??. De huidige nummer één tegen de nummer twee op de ranglijst kon beginnen . Duinrand koos voor de aftrap , Petten kreeg het windvoordeel . Eindelijk een echte wedstrijd . Veel strijd , mooie duels en twee gelijkwaardige ploegen. Het was een echte derby . Duinrand S begint de opbouw echt van achteruit , breed leggen naar het middenveld om zo de voorste linie te bereiken . Petten probeerde dit de eerste helft goed op te vangen en zette Duinrand onder druk . De enige die zich daar makkelijk onderuit voetbalde was de donkere behendige middenvelder . Liep goed de vrije ruimte , schuwde het duel niet en had goed oog voor de vrije man . Een heerlijke speler . Toch kreeg Petten de grooste mogelijkheden om de score te openen . Helaas waren de vrije open kansen niet besteed . Landon , Cas Kraakman en Dj probeerde het wel maar helaas nog geen treffer voor Petten . Uit een goed genomen corner van Thomas werd de ingebracht bal in de zestien met de hand beroerd door een speler van Duinrand S. Daar staat maar één straf op en die werd ook toegekend . DJ onze strafschop specialist weet wel om te gaan met zulke buitenkansjes. Koelbloedig maakte DJ ook deze en schoot Petten op 1-0 voorsprong . Met nog twee grote kansen voor Landon , een goed afstand schot en een lob maar de uitstekende doelman van Duinrand S pareerde deze prima. Vlak voor de rust kreeg Duinrand S nog een vrije trap op z’n 25 meter vanaf het doel . Er kon er maar één deze nemen en natuurlijk eisde hij deze bal op . Met een geweldige pegel ranselde hij de bal achter Julian in de verste bovenhoek . Geen schijn van kans , gewoon een mooie goal . En zo was de stand weer in evenwicht ,1-1. Meteen klonk het rust signaal en beide ploegen zochten de kleedkamer op. Toch was het Petten die wederom op voorsprong kwam in de tweede helft . Via een één tweetje met Thomas en DJ, was het Dj die goed doorging en Cas Kraakman een niet te missen kans gaf . Beheerst ging Cas met deze kans om en zette zo de 2-1 op het scorebord . Duinrand S stroopte de mouwen nog eens op en drong Petten naar achteren . Loerend op de gelijkmaker en deze kwam er ook . Een goal uit het boekje , op de rechterflank voor Duinrand S omspeelde de behendige buitenspeler de links achter . Zocht de achterlijn op en schot de bal richting de strafschop stip. De inkomende speler van Duinrand S hoefde alleen nog zijn voet tegen de bal te zetten om zo de gelijkmaker binnen te tikken . En zo geschiedde , 2-2 . Een ieder ging nog voor de volle winst , maar de tijd en kansen voor beide ploegen werd het grootste struikelblok . Deze buren derby bracht vanavond geen winnaar op . Maar volgens mij kon een ieder daar bij leven , al hoop je natuurlijk altijd op meer . Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag . Aanstaande zaterdag neemt Petten JO 14 het op tegen Strandvogels JO 14?. Deze wedstrijd betreft een bekerwedstrijd . De aanvang is om 12.00 uur op ons eigen sportcomplex . Tot zaterdag en toeschouwers bedankt voor jullie support ??. Gr Max .