Historie vv Petten 9/20

Drie bekerfinales

De komende winterdagen plaatsen we een krantenverslag of foto uit de historie van de vv Petten. Deze keer aandacht voor de drie bekerfinales uit de historie van de club.

De eerste bekerfinale was in 1936. Petten speelde de bekerfinale van de afdeling Noord Holland.

Op 5 juli 1936 werd het tijdens de finale een gelijkspel (0-0), er was geen beslissing tijdens de verlenging, dus nogmaals spelen. Op 12 juli 1936 werd met 3-2 gewonnen tegen Zaanlandia 2.

Er waren 3 bussen en 4 auto’s supporters mee, het veld was op een veengrond waardoor het veld erg bewoog.   Jb. Vriesman werd mede door deze goede prestaties uitgenodigd voor het bondselftal.

Op 16 mei 2015 speelde de D-pupillen van Petten, de bekerfinale in Uithoorn. De bekerfinale (groep 3) tegen OSC Utrecht D1 in ging ongelukkig met 2-3 verloren. De scheidsrechter liet bijna 10 minuten tekort spelen en zag als enige bij de stand 2-2 een strafschop in een struikelpartij, toen de Petten-keeper de bal al vast had. Doelpunten voor Petten werden gemaakt door Jip en Lesley Turfboer.

Op 21 mei 2016 mocht de D1, na een mooi seizoen waarin ze ook al kampioen van de competitie waren geworden, in Uithoorn de KNVB bekerfinale (groep 3) spelen tegen het Almeerse Waterwijk D4. De selectie was voor een groot deel nog hetzelfde als het jaar ervoor. Petten kwam vrij snel op 1-0 achterstand en later zelfs op 2-0. Na de 2-1 werd het vlak voor het einde nog 2-2! Waterwijk wist in de verlening weer te scoren, maar Petten kwam nogmaals terug 3-3. Strafschoppen moesten beslissing brengen, Petten won deze met 4-1 en de beker kon mee naar huis.